Späť na výpis článkov

Zabezpečenia príjmu

Úroky ako z reklamy

Už ste určite videli aj počuli o tom, ako Vám banky ponúkajú na hypotekárnom úvere úrok x %, ktorý zaručene dostanete len stačí navštíviť hocijakú najbližšiu.

Banky majú nastavené svoje kritéria pri schvaľovaní hypotekárneho úveru, niektorá kladie väčší dôraz na vzdelanie žiadateľa, iná zas na odvetvie zamestnania, úverovú minulosť, čistý úverový register, vek a mnoho ďalších. Taktiež záleží od toho, aký typ hypotekárneho úveru žiadate, na akú dlho dobu splácania, akú fixáciu úrokovej sadzby a pod. Prezentovaný úrok nemusí byť určený na taký účel hypotekárneho úveru, ktorý požadujete. Schvaľovanie následne podlieha viacerým formám overovania a kladenia dôraz na to, čo je pre banku prioritné a k tomu schvaľuje aj úrok.

Samotný úrok nie je ale jediný údaj, ktorý Vám povie o celkových nákladoch za úver. Treba si všímať RPMN (ročná percentuálna miera nákladov), ktorý obsahuje aj náklady spojené s úverom, t.j. poistenie úveru, poplatok za poskytnutie a vedenie úveru, poplatok za vklad na kataster atď.

Odporúčam, vždy si spraviť prieskum, kde Vám vychádza najnižší úrok, dať si spraviť prepočty aj vo viacerých bankách a ponuky si porovnať. Sledovať spomenuté parametre, úrok, RPMN, mesačnú splátku, prípadne preplatenosť, v závislosti od doby splatnosti úveru.

Svojim klientom po krátkej analýze vyberáme vhodnú banku s najvýhodnejšou ponukou ušitou klientovi na mieru, + mu poskytneme benefitné služby, ktoré zahŕňajú servis spojený s vybavením vkladu na kataster, kúpnou zmluvou a ďalších potrebných úkonov spojených s hypotekárnym úverom. Keďže vieme, že je hektická doba a nie je času nazvyš, svojich klientov sa snažíme od celého procesu vybavovania hypotekárneho odbremeniť, poskytnúť im pohodlie a komfort, aby čas prežili zmysluplnejšie ako behaním po bankách a úradoch.

Maroš Revický

Loan Specialist

LinkedIn

Maroš Revický

Zavolajte mi

+421907045763